Veelgestelde vragen
Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben wij met de antwoorden voor je op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er ook tussen.
Autoverzekering
Alle accessoires waarmee jouw auto de fabriek uitrolt is standaard meeverzekerd tegen schade en diefstal. Koop je bijvoorbeeld een auto met ingebouwd navigatiesysteem, dan zit de waarde van dat navigatiesysteem inbegrepen bij de cataloguswaarde van de auto. Je kan een aanvullende dekking afsluiten voor alle accessoires die je er later nog in laat bouwen of toevoegt. Wil je niet voor verrassingen komen te staan bij schade of diefstal, kijk dan altijd de polisvoorwaarden van de autoverzekering goed door.
Afhankelijk van de autoverzekering, ben je wel of niet verzekerd voor ruitschade. Heb je bijvoorbeeld een WA-verzekering, dan is ruitschade niet gedekt. Meestal kan je ruitschade zonder gevolgen claimen op de beperkt cascodekking (WA+). Bij All-risk wordt ruitschade gedekt. Let erop dat ruitschade door een ongeval niet vergoed wordt met een WA- en WA+ verzekering. De dekking van ruitschade verschilt per verzekeraar en ook welk glas er allemaal verzekerd is, denk bijvoorbeeld aan een panorama dak of het glas van de koplampen. Let er ook op dat je vaak nog een eigen risico moet betalen bij ruitschade en check goed welk herstelbedrijf samenwerkt met jouw verzekeraar.
Een aanschafwaarderegeling vergoedt het bedrag dat je zelf voor je (tweedehands) auto hebt betaald, dus de aanschafwaarde. Deze waarde dien je aan te kunnen tonen met een aankoopnota of bankafschrift. Let erop dat niet elke verzekeraar dit aanbiedt. Bij autoverzekeraars die deze regeling opgenomen hebben, is dit of opgenomen in de Allrisk-polis of WA+ polis. Houdt er tevens rekening mee dat er vaak een maximale ouderdom van tweedehandsauto's geldt, een maximale cataloguswaarde en de aanschafwaarderegeling geldt voor een termijn van 1 jaar en maximaal 3 jaar.
Het verzekeren van wettelijke aansprakelijkheid (WA) van je auto is verplicht.
Uitvaart
Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost vaak tussen de €7.000,- en de €11.500,-. De specifieke kosten zijn geheel afhankelijk van jouw eigen wensen.
Woonverzekering
Heb je een inboedelverzekering en/of opstalverzekering dan wordt brandschade aan jouw spullen of huis vergoed. Brandschade aan de spullen in huis wordt vergoed door de inboedelverzekering en brandschade aan jouw koopwoning wordt vergoed door de opstalverzekering.
Trekkertrek-verzekering
Rechtsbijstand
Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kan je ervoor kiezen wie er allemaal meeverzekerd zijn. Je kiest bijvoorbeeld voor een eenpersoonshuishouden, samenwonend, een oudergezin of gezin met kind(eren). Op de polis van de rechtsbijstandverzekering kan je eenvoudig inzien wie er allemaal zijn meeverzekerd.